پرسنل شاغل در واحد بهبود تغذیه ستاد مرکز بهداشت

  1. زینب رفعت پناه ................. مسئول واحد بهبود تغذیه
  2. نرگس دهقان سرشت............ کارشناس واحد بهبود تغذیه
  3. زهرا کمال.........................کارشناس واحد بهبود تغذیه

 

شرح وظایف کارشناس تغذیه در ستاد مرکز بهداشت شهرستان دزفول

از آنجا که یکی از اهداف ارتقاء سلامت جامعه تلاش در جهت بهبود تغذیه جامعه می باشد از جمله بخش های طراحی شده در سیستم بهداشت واحد تغذیه می باشد که عمده فعالیت آن اجرای اقداماتی است که بهبود تغذیه در سطح جامعه و خصوصا گروههای آسیب پذیر کمک می کند. این واحد در غالب یک شبکه همکار از سطح وزارت بهداشت تا مرکز بهداشت شهرستان گسترش دارد بطوریکه دفتر بهبود تغذیه جامعه در وزارت بهداشت وظیفه سیاست گذاری کشوری در این خصوص را بر عهده داشتند و این وظایف از طریق واحد تغذیه مرکز بهداشت استان به سطح مراکز بهداشت شهرستانها انتقال می یابد که در کنار این وظایف کشوری بدیهی است که از جمله مسؤولیت های واحدهای تغذیه استانی و شهرستانی تلاش در جهت طراحی در منطقه ای به منظور حل مشکلات بومی است.کلیه امور مربوط به بهبود تغذیه جامعه در سطح شهرستان دزفول ، اجرای برنامه های آموزشی نظارت برای ارائه خدمات در مرکز مشاوره و مراکز بهداشتی درمانی و خانه های بهداشت از عمده وظایف این واحد است.

 

شرح وظایف کارشناس تغذیه دربرنامه کودکان

  1. آموزش و بازآموزی کلیه کارکنان بهداشتی (پزشک، کاردان، کارشناس و بهورز) در خصوص پایش رشد، تغذیه تکمیلی و اختلال رشد
  2. تهیه متون آموزشی جهت ارتقاء آگاهی جامعه در زمینه مسائل تغذیه ای کودکان
  3. پیگیری تجهیزات مورد نیاز جهت ارتقاء رشد کودکان از قبیل وزنه، ترازو، مکمل­ها و وسایل کمک آموزشی نظیر پوستر، پمفلت و ...
  4. مشاوره مادران ارجاعی از مراکز بهداشتی درمانی و خانه های بهداشت در موارد اختلال رشد و شیر مصنوعی
  5. تشکیل کلاس آموزشی جهت ارتقاء  آگاهی جامعه (مادران، رابطین بهداشتی، رابطین ادارات، کمیته امداد، نهضت سواد آموزی و مربیان مهدکودک­های وابسته به بهزیستی)
  6. بررسی آماری میزان سوء تغذیه در گروه سنی زیر 6 سال و طراحی مداخلات تغذیه ای جهت ارتقاء وضعیت سلامت کودکان
  7. شناسایی کودکان دارای کم وزنی یا سوء تغذیه واجد دریافت سبد حمایت غذایی و معرفی به اداره کار، رفاه و تعاون اجتماعی جهت دریافت بن غذایی 

شرح وظایف در برنامه مادران

  1. آموزش کارکنان بهداشتی در زمینه تغذیه دوران بارداری
  2. مشاوره مادران باردار در زمینه تغذیه دوران بارداری
  3. بررسی میزان سوء تغذیه در مادران باردار
  4. تهیه توزیع مکمل­های دارویی در دوران بارداری
  5. آموزش جهت ارتقاء آگاهی مردم و زنان باردار در زمینه تغذیه دوران بارداری
  6. شناسایی مادران باردار واجد دریافت سبدغذایی و معرفی به کمیته امداد جهت دریافت بن غذایی

 

شرح وظایف در برنامه تغذیه جوانان و مدارس

  1. تهیه مطالب آموزشی در زمینه تغذیه دانش آموزان و جوانان
  2. همکاری با آموزش و پرورش جهت اجرای طرح آهن یاری هفتگی در دختران مقطع متوسطه اول و دوم و آموزش اولیای مدارس و خانواده ها در زمینه کم خونی و عوارض ناشی از آن
  3. همکاری با آموزش و پرورش جهت اجرای طرح مکمل یاری با مگادوز ویتامین D به صورت ماهیانه در دانش آموزان دختر و پسر مقاطع متوسطه اول و دوم و آموزش اولیای مدارس و خانواده ها در زمینه اهمیت دریافت ویتامین D و عوارض کمبود آن در بدن
  4. اجرای برنامه پایگاه تغذیه سالم در مدارس سطح شهرستان و نظارت بر اقلام مجاز و غیرمجاز عرضه شده در بوفه مدارس

 

شرح وظایف در برنامه سالمندان

  1. آموزش کارکنان بهداشتی از سطوح ستادی تا محیطی و بین بخشی از جمله کار کنان بهزیستی موسسات خیریه و انواع سازمانهای غیر دولتی ذیربط در خصوص تغذیه سالمندان
  2. تهیه متون آموزشی جهت ارتقاء آگاهی جامعه
  3. برگزاری دوره های آموزشی مدون جهت بازنشستگان

 

شرح وظایف در برنامه ارتقاء فرهنگ و سواد تغذیه ای جامعه و بهبود شیوه زندگی

  1. برگزاری جلسات و برنامه های آموزشی جهت کارکنان بهداشتی در خصوص مطالب کاربردی تغذیه ای
  2. نظارت بر وضعیت تغذیه اماکن عمومی و ارتقاء کیفیت تغذیه از طریق آموزش
  3. بازدید و انتخاب مراکز نمونه تهیه و توزیع غذا با هماهنگی بهداشت محیط و به کارگیری راههای تشویقی جهت ترغیب سایر مراکز
  4. آموزش پرسنل بهداشتی و عامه مردم در زمینه مصرف صحیح روغن
  5. برگزاری آموزشی در سطوح مختلف در زمینه مصرف صحیح روغن
  6. طراحی مطالب آموزشی مناسب برای مردم در مورد اصول صحیح تغذیه
  7. برپایی کمپین ها و ایستگاه های تغذیه سالم در اماکن عمومی ( مساجد، دانشگاه ها ، پارک ها )

 

شرح وظایف در برنامه بحران و امنیت غذایی

  1. تهیه و تدوین مطالب آموزشی و آموزش کارکنان مرتبط و عموم مردم در زمینه تغذیه در شرایط بحران، تغذیه گروههای آسیب پذیر، نیازمندی­های تغذیه ای بحران بر اساس دستورالعمل های ارسالی از دفتر بهبود تغذیه جامعه
  2. پیگیری اجرای استراتژیک تغذیه در بحران پس از ارسال برنامه توسط دفتر بهبود توسعه
  3. جلب مشارکت جامعه محلی از طریق ایجاد تشکل های محلی با محوریت فرماندار، بخشدار ودهدار در راستای توانمند سازی زنان روستایی جوامع فقیر
  4. آموزش مستمر تغذیه برای خانواده های فقیر به منظور ایجاد تغییرهای رفتاری مناسب در جهت بهبود شیوه زندگی
  5. آموزش رده های بهداشتی به منظور ارتقاء فرهنگ و سواد تغذیه ای خانوارهای فقیر
  6. طراحی مداخله های تغذیه ای به منظور حمایت از گروه های آسیب پذیر با همکاری بخش های ذیربط

 

شرح وظایف در برنامه مشاوره تغذیه به گروه های آسیب پذیر

  1. پیگیری جهت تامین وسایل و تجهیزات مورد نیاز (ترازو، قد سنج،تلویزیون و...)
  2. تهیه متون آموزشی مناسب
  3. جلب مشارکت مادران در برنامه آموزشی و استفاده از تجارب آنان
  4. برگزاری کلاس­های عملی تغذیه تکمیلی برای مادران
  5. آموزش و مشاوره با مادران در زمینه مسائل تغذیه ای کودکان از جمله تغذیه تکمیلی، نحوه مقوی کردن و مغذی کردن و...
  6. ارائه مشاوره و برگزاری کلاس های آموزشی جهت مادران باردار و شیرده
  7. ارائه مشاوره و برگزاری کلاس آموزشی جهت سالمندان

 

شرح وظایف در برنامه پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید

  1. برنامه آموزشی پرسنل جدید و بازآموزی رده های مختلف بهداشتی در خصوص پیشگیری و اختلالات ناشی از کمبود ید
  2. نظارت بر فعالیت بهورزان در مناطق روستایی در زمینه مصرف نمک ید دار به طور مستمر

 

 

شرح وظایف دربرنامه پیشگیری و کنترل کمبود ویتامین A

  1. آموزش رده های مختلف بهداشتی در خصوص کنترل کمبود ویتامین آ، علل و عوارض بیماری، میزان دوز مصرفی مکمل ویتامین A  در گروههای در معرض خطر (کودکان زیر 2 سال و مادران باردار و شیرده)
  2. بررسی میزان مورد نیاز تهیه و توزیع مکمل
  3. آموزش گروه­های مختلف مردم در زمینه پیشگیری و کنترل کمبود ویتامین A
  4. توزیع مکمل های مگادوز ویتامین A در بین کودکان 2 تا 5 سال به صورت هر 6 ماه یکبار جهت پیشگیری از کمبود ویتامین A

 

 

شرح وظایف در برنامه ارائه مشاوره و رژیم غذایی به بیماران و کاهش بیماری های مزمن

    1. آموزش و توانمندسازی کارشناسان محیطی جهت ارتقاء دانش و کیفیت ارائه مشاوره ها
    2. ارائه خدمات مشاوره تغذیه و رژیم درمانی در بیماری ها (چاقی، دیابت، پره دیابت، فشارخون ، هایپرلیپیدمی و بیماری های قلبی عروقی) به گیرندگان خدمت در مراکز محیطی
    3. پایش و نظارت بر اجرای برنامه

 

شرح وظیفه در برنامه ایران اکو (کاهش چاقی و اضافه وزن کودکان و نوجوانان)

    1. توانمندسازی پرسنل محیطی ( بهورز و مراقب سلامت) در شناسایی کودکان و نوجوانان چاق یا دارای اضافه وزن و ارائه مشاوره اولیه به والدین آن ها
    2. آموزش مسیر ارجاع افراد شناسایی شده به پزشک و کارشناس تغذیه تا دریافت رژیم غذایی
    3. پیگیری افراد شناسایی شده توسط بهورز و مراقب سلامت ( طبق دستورالعمل) و ارائه گزارش و نتیجه اجرای برنامه به ستاد
    4. اخذ راهکارها و سیاست گزاری جهت رسیدن به نتیجه مطلوب و کاهش شاخص چاقی و اضافه وزن کودکان باتوجه به فرهنگ منطقه

 

دسترسی سریع
دسترسی سریع
میز خدمات الکترونیک
تنظیمات قالب